Zamieszczone przez iFi
Problem z rozrządem 1.4 tsi
Zwiń
X
-
Ponieważ kończy mi się za 2 miesiące gwarancja, wszystkie potencjalne problemy chciałbym
załatwić przed jej końcem. Wsłuchuje się często w rozruch zimnego silnika wydaje mi się, że nie ma objawów odnośnie rozrządu niemniej jednak chciałbym, abyście posłuchali oraz wyrazili swoje opinie:
Komentarz
-
-
Witam, czy ktoś wie w jaki sposób udowodnić panu serwisantowi , że SAP dopłaca do wymiany nastawnika wałka rozrządu.
Moja octavia jest z 2009r. i jest po gwarancji, ostatnio coraz częściej dochodzi do głośnego chrobotu przy zapalaniu.
pan serwisant w ASO nie słyszał o awariach w silnikach 1.4tsi. Jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę o pomoc. Czytałem wczesniej że SAP zatwierdził lub coś w tym rodzaju wymianę wadliwych rozrządów.
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
kiedy ostatecznie wprowadzono poprawki?
przebrnąłem przez dużą część wątku, bo rozważam zakup OIIFL z 1.4TSI i nie udało mi się znaleźć czy ktoś potwierdził kiedy ostatecznie uleczono te silniki?
Co na temat silników mają do powiedzenia osoby, które mają auta z 2011 (MY2011), 2011 (MY2012) oraz nowsze? Czy problemy nadal występują?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tez o to pytalem, ale raczej bez odzewu. Tego chyba nikt nie wie. Ja mam dopiero 42 tys. km na liczniku.
Sa tez osoby ze starszymi autami i wiekszym przebiegiem, u ktorych nic sie nie dzieje. Czas pokaze. Przydalaby sie jakas globalna ankieta dla posiadaczy CAXA :-). Wtedy moglibysmy zrobic rozklad awarii wsrod rocznikow i przebiegow.
Pozdrawiam,Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07Tez o to pytalem, ale raczej bez odzewu. Tego chyba nikt nie wie. Ja mam dopiero 42 tys. km na liczniku.
Sa tez osoby ze starszymi autami i wiekszym przebiegiem, u ktorych nic sie nie dzieje. Czas pokaze. Przydalaby sie jakas globalna ankieta dla posiadaczy CAXA :-). Wtedy moglibysmy zrobic rozklad awarii wsrod rocznikow i przebiegow.
Pozdrawiam,Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
I tu pojawia sie zasadnicze pytanie: Jak to sprawdzic :?: Tego jednego nie wiem.
Chyba juz wiem, sorry.
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 00:10 ]
Pogrzebalem w VIN decoderach Link i wyszlo tak:
Model name: 1Z Skoda Octavia 2 (Tour 2)
Equipment level and body type: G Elegance, Combi
Engine: J 1.4 TSI 16V turbo, petrol 90 kW (122 PS) @ 5000 rev., 200 Nm @ 1500..4000 rev., DOHC, EU4 (EU5*)
Engine code: CAXA
Model Year: B 2011
Airbag configuration: 6 2 front, 2 side (in seats), 2 curtain
Producing factory: 8 Vrchlabí (Czech Republic)
Country of manufacturer: TM Europe, Czech Republic
Name of manufacturer: B Skoda Auto a. s.
Validity code: 1 1Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07Przydalaby sie jakas globalna ankieta dla posiadaczy CAXA :-)
ale CAXA są tylko 3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07Tez o to pytalem, ale raczej bez odzewu. Tego chyba nikt nie wie.
kilka razy było napisane w tym temacie
CAXA MY2012 ma wszystko poprawiane (włącznie z napędem pompy oleju)
wcześniejsze zmiany (05.2010) obejmowały TYLKO:
nastawnik: 03C 109 088 E
łańcuch: 03C 109 158 A
napinacz: 03C 109 507 AHkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez uli07Tez o to pytalem, ale raczej bez odzewu. Tego chyba nikt nie wie.
napinacz: 03C 109 507 AHJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
jak nikt nie wie...
napinacz: 03C 109 507 AH
Nie pocieszyles mnie tym stwierdzeniem o MY2012 - coz zobaczymy jak to bedzie.
Nie taki :twisted: straszny jak go maluja i rozumiem obawy osoby kupujacej uzywany 1.4 TSI. Sam tez kupilem uzywany.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestjak z VINu sprawdzić jaki "MY" to jest? Da się to odczytać bezpośrednio z VINu czy potrzebny jest dekoder?
od rocznika 2010 oznaczenie A kolejne lata mają kolejne litery alfabetu 2011 B, 2012 C, itd.
Moja skodzina jest z listopada 2011 model MY2012 (oznaczenie C). Przebieg 20kkm nie miałem objawów wskazujących na problemy z rozrządem. W/g etki nr części rozrządu i pompy oleju występują jako poprawione i z najnowszą datą montażu do zakończenia produkcji. Czyli podana data od konkretnego terminu do >>...O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez bob_bestjak z VINu sprawdzić jaki "MY" to jest? Da się to odczytać bezpośrednio z VINu czy potrzebny jest dekoder?
od rocznika 2010 oznaczenie A kolejne lata mają kolejne litery alfabetu 2011 B, 2012 C, itd.
Moja skodzina jest z listopada 2011 model MY2012 (oznaczenie C). Przebieg 20kkm nie miałem objawów wskazujących na problemy z rozrządem. W/g etki nr części rozrządu i pompy oleju występują jako poprawione i z najnowszą datą montażu do zakończenia produkcji. Czyli podana data od konkretnego terminu do >>...
Moze na tej podstawie da sie zawezic potencjalnie problematyczne jednostki.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
a czym się koledzy martwicie, ja mam z 2010 i zmieniałem cały zestawik rozrządu w ASO i mam 24 miesiące gwarancji, czyli do 2012, jak coś się stanie to w 2012 mi wymienią znowu na lepszą część poprawionąWitam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
Komentarz